Blue Tone Big Band

bluetone_1

 

 Dit jaar vier ik mijn 25-jarig jubileum als dirigent

Wie in de jaren ‘40 en ‘50 uitging om te dansen, ging vaak naar een big band. Swing was hip en stond garant voor een lekkere avond dans- en luisterplezier. En die tijd is weer helemaal terug!

De Blue Tone Big Band werd in de nadagen van het swingtijdperk opgericht en nu, vijfenzestig jaar later, bestaat de big band nog steeds. De band verzorgt, onder leiding van Bart Tuinman, op professionele wijze optredens op festivals, partijen en andere feestelijke gelegenheden.

Het repertoire van de Blue Tone Big Band strekt zich uit van de klassieke swing van Benny Goodman, Glenn Miller, Duke Ellington en Count Basie tot modernere big band composities. Funky grooves in de stijl van New Cool Collective, feestelijke rock ’n roll en mooie latin-arrangementen worden met veel enthousiasme gespeeld.

De bandleden zijn gedreven liefhebbers die al vele jaren met plezier musiceren. Geïnspireerd door de muziek en elkaar wordt er op topniveau samengespeeld en gesoleerd. Omdat speelplezier voor iedereen de grootste drijfveer is, zijn de optredens van de Blue Tone Big Band altijd een plezier om naar te luisteren en te kijken!

>> Naar de website van Blue Tone Big Band